zondag 26 oktober 2014

Griezelig bakken met de kids!Het is weer de tijd van het jaar geworden waar het helemaal toegelaten is om eens iets griezeligs op tafel te zetten! Nu dat het ook herfstvakantie is en het frisjes wordt buiten is het natuurlijk altijd leuk om gezellig te bakken met de kinderen.
Deze schattige Halloween chocoladespook-cupcakes zijn de perfecte manier om een luie namiddag thuis te spenderen en er gaat ook zeer gesmuld worden achteraf.

Dit recept komt oorspronkelijk van everydaysouthwest.com maar ik heb het een beetje aangepast en in plaats van wortelcupcakes gebruik ik chocoladecupcakes als basis. Dit vooral omdat veel kinderen, net zoals wij bij Emilea echte zoetebekjes zijn!

Voor de chocolade cupcakes
100g zelfrijzende bloem
20g cacaopoeder
140g kristalsuiker
1 1/2 theelepel bakpoeder
een snuifje zout
40g boter, op kamertemperatuur
120ml volle melk
1 ei
1/4 theelepel vanille extract

Voor de CreamCheese frosting
300g poedersuiker
50g boter, op kamertemperatuur
125g cream cheese, hiervoor gebruik ik Philadelphia natuur smeerkaas
Extra chocolade chips voor decoratie

Bereiding
Doe de bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, zout en boter samen in een grote kom en mix dit met een elektrische klopper.

Klop melk, ei en vanille extract samen in een andere kleine kom en doe de helft dan bij het bloemmengsel. Blijf het mengsel goed mengen tot er geen klonters meer zijn en voeg dan de andere helft van de melk erbij.

Maak 12 cupcake vormpjes klaar en vul dan elk 2/3 vol met het beslag. Bak deze in een voorverwarmde oven op 170° voor 20-25min. Als ze klaar zijn, laat ze dan even koelen in hun vorm en laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

Als ze volledig zijn afgekoeld kan de frosting gemaakt worden. Klop de poedersuiker en boter eerst samen met een elektrische klopper. Voeg hierna de cream cheese toe. Hierna moet de elektrische klopper op een hoge snelheid gezet worden en gedurende ongeveer 5min doorkloppen.

Vul hierna een spuitzak met de frosting en spuit spiraalvormige cirkels op de cupcakes. Plaats de chocolade chips op de frosting om een schattig spookgezichtje te krijgen.

En nu... Smullen maar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten